Kycklingsoppa med kokosmjölk

Fast det är vårdagsjämning, yr snön ute och det finns inte ett spår av att våren är i antågande. Då passar det bra att laga en värmande soppa. 
Dagens soppa blev en thai inspirerad soppa med bla kyckling, kokosmjölk, chili och ingefära.

Ingredienser:

3 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 purjolök

1 schalottenlök

100 g färska champinjoner

1 burk kokosmjölk

5 dl vatten

1 dl grädde

1 msk färsk ingefära

1 röd chili

1 hönsbuljongstärning

skal och saft från 1 lime

3 limeblad

salt

peppar

Gör så här:
Skär kyckling och champinjoner i skivor. Krydda kycklingen med salt och peppar. 

Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen. 

Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, limeblad, saft och skal från limen. 

Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt champinjoner, paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar. 
Smaka av soppan med salt. Ta bort limebladen innan servering. Servera med vitlöksbröd.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.