Fast det är vårdagsjämning, yr snön ute och det finns inte ett spår av att våren är i antågande. Då passar det bra att laga en värmande soppa.
Dagens soppa blev en thai inspirerad soppa med bla kyckling, kokosmjölk, chili och ingefära.
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
1 schalottenlök
100 g färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
3 limeblad
salt
peppar
Gör så här:
Skär kyckling och champinjoner i skivor. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen.
Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, limeblad, saft och skal från limen.
Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt champinjoner, paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar.
Smaka av soppan med salt. Ta bort limebladen innan servering. Servera med vitlöksbröd.