Skinkstek med sås och potatis

Idag lagade jag en riktig klassisk söndagsmiddag, skinkstek, sås och potatis. 
Till steken gjorde jag även en rödlöksmarmelad.
Denna rätt är en av barnens absoluta favoriter. 
Visst tar det lite tid att laga, men köttet sköter sig i princip själv. Receptet på rödlöksmarmeladen kommer jag att lägga ut i morgon.

Ingredienser:

Till 6 personer.

1.5 kg skinkstek
1 gul lök
3 morötter
10 katrinplommon
3 dl grädde
2 dl mjölk
aromat
salt
vitpeppar

Gör så här:

Krydda köttet ordentligt. Bryn köttet runtom i en stekgryta. 
Grovhacka löken, skär katrinplommonen i bitar och morötterna i stavar och lägg ner dem i grytan och bryn lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet. Låt koka upp.

Sänk värmen och låt småputtra under lock på svag värme i 1-1 ½ timme. 
Tag upp steken och morötterna och lägg folie över så att de håller sig varma.  
Låt skyn med lök och katrinplommon vara kvar och mixa sönder dem med en stavmixer. 
Häll  i grädde, mjölk och lite soya. 
Krydda med salt, peppar och aromat. Låt koka ihop och red av såsen med maizena.                         
Skär upp steken i tunna skivor.
Servera köttet med sås, potatis, svartvinbärsgelé och rödlöksmarmelad.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.