Bacon och broccolipaj

En bacon och broccolipaj stod på menyn i dag. 
Paj kan varieras i det oändliga och passar både till vardags och fest. 

Ingredienser:
Deg :
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten 
1 nypa salt

Fyllning:
1 pkt bacon (140 g)
180-200 g broccoli
150 g riven ost
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
lite salt

Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. 
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter. 

Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.

Skär baconen i bitar och stek dem. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten i några minuter. Fördela bacon och broccoli i pajskalet. Lägg över den rivna osten. 
Blanda ägg och grädde. Tillsätt salt, peppar och basilika. Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter.


Print Friendly, PDF & Email
Publicerat i Paj
4 kommentarer Lägg till din
  1. Hej!

    Ser otroligt läckert ut. Jag har 2 frågor…

    1. vad använder du för ost? Säg nu inte att det går bra med vilken ost som helst därför det misstänker jag att det inte gör. Så – vilken ost använder du?

    2. vad har du för diameter på pajformen för ditt recept?

    Ha en bra dag!

    // videofotografen

  2. Hej!
    Ofta använder jag färdigriven gratängost som du kan köpa i de flesta butiker. Annars använder jag en mellanstark ost typ grevéost. Pajformen är 26 cm i diameter. Ha det så bra / Mvh Linda

  3. Hej!

    Tack för ditt svar. Det kanske jag kunde räknat ut att det var gratängost som skulle användas. Annars säger många att de tar några ostbitar som ändå ligger i kylen till ingen nytta till gratänger. Men då vet jag.

    Nu ska här bakas broccoli- o bacongratäng. Det sägs ju att broccoli ska vara så nyttig. Bacon säljer ju NETTO för under 30 kronor per kilo.

    Tack åter igen!

    // videofotografen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.