Lammfilé med potatisgratäng

Lamm hör påsken till och den inleddes med att jag lagade lammytterfilé med potatisgratäng och en getost tsatsiki med mango. Recept på potatisgratäng hittar du här och getost tsatsikin här.

Önskar alla läsare en riktig Glad Påsk!


Ingredienser:
Till 4 personer.
700 g lammytterfilé
4 msk olja 
2 vitlöksklyftor
1 knippe rosmarin
rivet skal från ½ citron
salt 
peppar

Gör så här:
Putsa lammfilén. Finhacka rosmarin, vitlök och riv citronen. Salta och peppra filén. 
Blanda ihop olja, rosmarin, vitlök och citronskal i en bunke och lägg i köttet. 
Låt stå i någon timme.

Stek lammfilén i smör på hög temperatur i ett par minuter runtom. 
Lägg över filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 120 grader till temperaturen är ca 57 grader, då är köttet rött/rosa.
Använd gärna stektermometer. Låt köttet vila i aluminumfolier i 10 minuter innan servering. Skär upp i skivor och servera.





Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.