Gyllengul påsktårta med choklad

När det är påsk, så tänker man ofta den som ”gul”. Så vad passar bättre än en chokladtårta med gyllengul glasyr på.
Till garnering på tårtan, smälte jag choklad som jag spritsade ut i långa rader och formade de till ett fågelbo, innan de hade stelnat helt. Sedan la jag chokladägg i det.

Ingredienser:
10-12 bitar
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

½ tsk salt

1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
2 ½ dl filmjölk
1 msk gul karamellfärg

Glasyr:
600 g philadelphiaost
4 dl florsocker
gul karamellfärg


Gör så här:

Smöra och bröa en rund form. 
Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. 
Tillsätt  vinäger, olja, filmjölk och karamellfärg och vispa till en slät smet. 
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 4o minuter. 
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Dela den avsvalande kakan i 3 delar. 
Fördela glasyren på varje lager.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.