Risrätt med räkor

Idag lagades det en gratäng med bla ris, räkor, ägg och curry.
Det är smidigt med rätter där hela middagen ryms i en och samma form.

Ingredienser:
Till 4- 6 personer.
3 dl ris (okokt)
2 ägg
200 g räkor (skalade)
2 dl ärtor, majs och paprikablandning
1 dl riven ost
Stuvning:
2 msk smör
½ äpple
½ gul lök 
1 tsk curry
2 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk vetemjöl
salt 
peppar

Gör så här:
Koka riset och hårdkoka äggen. Hacka äggen i bitar. Skala och skär äpple och lök i bitar.
Smält smöret och lägg i äpple och lök. Lägg i curryn och bryn någon minut. 
Pudra över mjölet och rör runt. Häll i mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnsäker form och lägg i riset som du blandar med ärtor, majs och paprikablandningen. Lägg över ägg och räkor och häll över stuvningen. 
Toppa till sist med den rivna  osten. 
Sätt in i ugnen på 200 grader tills osten är smält och har fått fin färg.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.