Skolbröd

När min sambo gick i gymnasiet, så fanns det ett skolbageri och där köpte han ofta skolbröd. Det är ett vetebröd med vaniljkräm i mitten och som sedan doppades i en florsockerblandning och kokos. Jag har ofta fått höra hur goda dessa var. Så idag var det första gången som jag själv bakade dessa underverk. Dom fick godkänt:)

Ingredienser:

Bullar:

50 g jäst

125 g smör eller margarin 
3½ dl mjölk 
1 dl socker
½ tsk bakpulver
10 dl vetemjöl

Marsancreme:

en påse snabbmarsanpulver
2 dl mjölk

Pensling:
1 ägg

Glasyr:

2 dl florsocker
lite vatten
kokosflingor

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
Smula jästen i en bunke eller matberedare och häll i lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, socker, bakpulver och mjölet.
Arbeta ihop en smidig och blank deg som släpper från kanterna för hand eller i matberedaren. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.


Ta upp degen på ett bakbord. Dela degen i ungefär 16 lika stora bollar, sen formar du dom till ovala plattor.
Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. 
Låt dom jäsa övertäckta i 20 min.

Vispa ihop mjölken och marsanpulvret.
Tryck upp en ganska smal, avlång grop i mitten av bullarna och fyll den med marsancremen.

Pensla bullarna med ägget och grädda dem ca 10 minuter på 225 grader. 
Låt dem svalna under en kökshanduk.

När bullarna har svalnat lite så pensla bullarna med florsockerblandningen och doppa bullarna i kokosflingor.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.