Italienska köttbullar i tomatsås.

Kvällens middag gick åt det italienska hållet. 
Det är en rätt som tar lite tid att laga, eftersom tomatsåsen ska stå och småputtra ett tag. 
Till de italienska köttbullarna hade vi pasta.

Köttbullar:

Ingredienser:

800 g blandfärs
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl ströbröd
½ riven lök
1 ägg
150 g fetaost

1 vitlöksklyfta
½ msk basilika
½ msk oregano

1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter. 

Hacka fetaost och vitlök. 
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, fetaost, vitlök och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt. 

Forma färsen till lite större köttbullar och stek dem i smör.

Tomatsåsen:
Ingredienser:

2 burkar finkrossade tomater
2 schlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl röd pesto
2 dl vatten
olja att bryna löken i
½ dl tomatpuré
½ msk socker
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl strimlad färsk basilika

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta så löken bli blank.
Häll i tomaterna, tomatpuré, pesto och vattnen. 
Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. 
Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.



    Print Friendly, PDF & Email

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.