Varm laxmacka med spenat

Då var jag tillbaka i Sverige igen efter att ha varit i  Skottland i en vecka, närmare bestämt i Edinburgh. 
Edinburgh är verkligen en mysig stad med många härliga restauranger och pubar. 
Jag kommer att lägga ut bilder inom kort. 
Till lunch idag gjorde jag en matig varm macka med varmrökt lax.

Ingredienser:
Till 4-6 mackor behöver du.
150 g färsk spenat 
4 skivor grekiskt lantbröd eller liknade
150 g varmrökt lax
100 färska champinjoner
250 g kesella
2 dl riven ost
1 liten hackad rödlök
2 tsk senap
2 msk hackad dill
3 krm sambal oelek
½ tsk salt
1 krm peppar

Gör så här:
Fräs spenaten hastigt i smör.
Dela laxen och grovhacka champinjonerna. Skala och hacka rödlöken. Riv osten. 
Blanda ihop med resten av ingredienserna. 
Lägg på spenaten på bröden och därefter laxröran. Gratinera på 225 grader i 12 minuter.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.