Mustig köttgryta

Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört. Så idag var det bara till hälla i lite grädde och smaka av med lite mer salt och peppar. 
Vi hade potatis till grytan men det är lika gott med ris. 
Jag gjorde ett storkok när jag ändå var igång.

Ingredienser:
1,3 kg oxkött
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burk krossade tomater
½ dl oxfond
1 liter vatten
3 dl grädde
lite soya för färgens skull.
red av med maizenamjöl
salt
peppar

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Hacka lök, paprika, vitlök och chili.
Bryn köttet i en stor gryta och krydda med salt och peppar.
Lägg i paprika, lök, vitlök och chili och bryn lite till. 
Häll på vatten, krossade tomater och fond och låt stå och småputtra på svag värme tills köttet är riktigt mört. 
Häll i grädden, soya och smaka av med salt och peppar. För tjockare sås red av med lite maizenamjöl.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.