Jordgubbssaft

Varje år så gör jag jordgubbssaft och då gör jag en stor sats som jag sedan fryser in i ½ liters plastflaskor. Vill du inte göra så mycket som jag, så halverar du bara receptet. 
Jag gör alltid en rårörd saft för det tycker jag är godast.

Ingredienser:
9 liter jordgubbar
6 liter vatten
90 g vinsyra.
1 kg socker per avrunnen liter (ca 6-7 kg).

Gör så här:
Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i ett rymligt kärl. Lägg i vinsyran.
Koka upp vattnet och häll över bären. Låt stå svalt i 24 timmar. Sila saften.
Tillsätt 1 kg socker till en 1 liter saft. Rör om till sockret har löst sig. 
Häll upp på plastflaskor och lägg dem i frysen.


Här har jag hällt upp saften i en finare flaska.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.