Nudelsallad med fläskfilé

Middagen idag blev en fräsch nudelsallad med asiatisk touch.
Jag toppade salladen med fläskfilé som jag stekte i skivor och rostade cashewnötter. 
Efter en grå och regnig dag blev det äntligen lite fint väder och jag passade på att ta en promenad efter maten. Och snart är det dax för sommar med Ernst. Kollar ni oxå på det?

Ingredienser:
Salladen räcker till 5-6 personer.
1 fläskfilé
300 g äggnudlar
1 knippe rädisor

1 röd paprika
1 gul paprika
1 avokado

1 rödlök
2 dl cashewnötter
1 lime till garnering

Marinad till salladen.
2 msk sesamolja
1 dl sweet chilisås 
½ dl ljus soya
2 st pressade vitlöksklyftor

½ tsk salt 
1 tsk socker
2 msk riven ingefära 
2 msk oyster sauce
1 st röd chili 
1 lime pressad (saft och skal)

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt den stå och dra lite.
Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Skär paprika, lök, rädisor och avokado i bitar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen och lägg upp på ett fat.

Häll över det mesta av marinaden.
Stek fläskfilén och krydda med salt och peppar och lägg den över salladen.
Häll över resten av marinaden. 
Rosta till sist cashewnötterna i en torr panna och strö dem över salladen. Servera på en gång.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.