Våfflor á la raggmunk med fläsk och lökblandning.

Jag tycker att raggmunk med fläsk är så gott. 
Idag gjorde jag en variant i våffeljärnet. 
Fläsket skar jag i bitar och stekte det tillsammans med en gul lök.
Till våfflorna serverades även lingon.

Ingredienser:
Raggmunksvåfflor.
Till 6 våfflor behöver du.
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 msk smör
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
½ kg potatis
flytande margarin till gräddningen.

Fläskblandningen:
Tärna fläsket i fina bitar. Skala och finhacka en gul lök. Stek fläsket och löken.
Krydda med malen kryddpeppar. Servera fläskblandningen till våfflorna.

Gör så här:

Smält smöret. Vispa ihop mjölk, mjöl, salt och peppar. Häll i det smälta smöret.
Skala och riv potatisen fint och blanda ner i smeten. Häll i flytande smör i våffeljärnet.
Grädda våfflorna gyllenbruna. 



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *