Pizza med rödbetor och chevréost

Det har blivit mycket grillande den sista tiden, så när vi fick besök av vänner bakade jag pizza.
En köttfärspizza och en pizza med rödbetor och chevréost fick det bli. 
Invigde även vår ”beertunna”. 

Ingredienser:
Pizzadeg:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
8 dl mjöl
2-3 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa socker

Gör så här:
Smula jästen i matberedaren/bunken. Tillsätt vatten, mjöl, olja, salt och socker. 
Arbeta degen smidig i matberedaren eller för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Förkoka rödbetorna i ca 20 minuter. Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor.
Baka ut degen på oljad plåt och låt jäsa 10 minuter innan fyllningen läggs på. 
Pensla först på lite olja och strö över flingsalt. Lägg på rödbetorna och smula över osten.
Ringla över flytande honung.
Lägg på cashewnötterna när pizzan har varit inne i ugnen i ca 10 minuter. 
Grädda i ugnen på 250 grader till degen är klar och pizzan har fått fin färg.
Lägg på ruccolan och ringla över ytterligare lite honung.

Fyllning:
5 rödbetor
200 g chevésost utan kanter
100 g cashewnötter
några nävar ruccolasallad
flytande honung
olja
flingsalt.



En tunna med kalla drycker.



Print Friendly, PDF & Email
2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *