Havrerutor med choklad

Hittade det här receptet i en tidning och tänkte att dom måste jag baka.
Jag penslade med ljus choklad i stället för mörk som det stod i receptet, men det är ju en smaksak.
Smeten flyter ut under gräddningen, så du behöver inte trycka ut smeten ända ut i kanten.
Kakorna var väldigt goda men nästa gång ska jag nog lägga i lite mer sirap.

Ingredienser:

250 g smör

½ dl ljus sirap
9 dl havregryn
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Glasering:
200 g ljus choklad

Gör så här:
Smält smöret tillsammans med sirapen. Blanda havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner smörblandningen och blanda ihop. Tryck ut smeten till en fyrkant på ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12-13 minuter.
Låt svalna. Smält chokladen över vattenbad och pensla chokladen över den kalla kakan.
Skär kakan i rutor när chokladen har stelnat.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.