Storbiff av kalvfärs i grönpepparsås med potatismos

Va sugen både på wallenbergare och grönpepparpaj med köttfärs. 
Det lagades inget av dessa rätter, utan istället blev det storbiff av kalvfärs i grönpepparsås med potatismos.
Storbiff är smidigt att göra och så gott.

Ingredienser:
500 g kalvfärs
3 ½ msk ströbröd
1 liten gul lök
1 dl grädde

½ dl mjölk

1 ägg
1 tsk salt
½ tsk mortlad grönpeppar
Till såsen:
3 dl grädde
1 msk kinesisk soya
1 tsk mortlad grönpeppar
1 msk svartvinbärsgelé
ev mer salt

Gör så här:
Blanda grädde, mjölk, ägg och ströbröd. Skala och riv löken. Krossa grönpepparn tex i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser och krydda med salt och grönpepparn.

Platta ut färsen direkt i en stekpanna till en stor biff.
Stek färsen ca 4-5 min på medelhög värme. Dela färsen i 4 delar och vänd dem.
Stek ca 4-5 min till.
Häll i grädde, soya, vinbärsgelé och kryddor. Låt sjuda ihop. Smaka av mer salt om det behövs.
Servera med potatismos och lingon.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.