Majs och baconsoppa

Det har ju varit så fint väder den senaste tiden, så man har inte varit sugen på soppa, men igår så lagade jag en majs och baconsoppa och hade vitlöksbröd till den. 

Ingredienser:
Räcker till 4-6 personer.
2 paket bacon
25 g smör
2 morötter
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 små burkar majs (a 150 g, även vätskan i burkarna)
1 liter vatten
3 msk kycklingfond
2 ½ dl grädde
2 krm gurkmeja
salt
peppar

Gör så här:
Skär baconet i bitar och stek det knaperstekt. Lägg åt sidan.
Skala och riv morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Smällt smöret och lägg i morötter, lök och vitlök. Fräs i någon minut, utan att det tar färg. Lägg i gurkmejan.
Häll i vatten och lägg i majsen med vätskan och kycklingfonden. Låt sjuda i 10 minuter.
Tag av soppan från spisen och mixa den slät. Sätt tillbaka på spisen.
Tillsätt grädden och låt koka upp smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med baconet. 


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.