Vit kladdchokladtårta

Jag fick en förfrågan på receptet på den vita chokladtårtan som vi blev bjudna på hos våra vänner och här kommer receptet. Jag kan lovar att den var väldigt god.

Ingredienser:
Till 16 bitar
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 ½ dl socker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl

Glasyr:
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
florsocker

Gör så här:
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladblandningen, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar botten (ca 24 cm i diameter).
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter på 175 grader.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren stelna lite i kylen i ca 5 minuter.
Bred glasyren över kakan och låt stelna i kylen.
Pudra över lite florsocker. Servera med färska bär och vispad grädde.



Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.