Det är inte så ofta som jag kokar rimmad oxbringa, men jag tycker att det är så gott. Det tar tid att laga denna klassiska rätt, men den är värd att vänta på.
Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du.
750 g oxbringa
ca 10 cm purjolök
1 st gul lök
2 st morötter
4 lagerblad
10 st pepparkorn
10 st kryddpepparkorn
salt
Gör så här:
Lägg köttet i en kastrull med vatten, som täcker köttet. Låt koka upp och häll av vattnet.
Skär lök, purjolök och morötter i bitar.
Koka upp köttet på nytt med lök, purjolök, morötter och kryddorna. Smaka av med salt.
Tänk på att köttet är salt i sig. Koka köttet i 2-3 timmar eller tills det är mört.
Skär upp köttet i skivor och håll varmt medans du gör såsen.
Sås:
50 g smör
3 msk mjöl
3 ½ dl buljong från köttet
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk finriven pepparrot
1 tsk socker
smaka av med salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret.
Häll i mjölk, grädde och buljong från köttet. Lägg i pepparrot. Låt koka ihop under omrörning.
Krydda med salt, peppar och socker.
Servera med kokt potatis och klippt persilja.
Skär lök, purjolök och morötter i bitar.
Koka upp köttet på nytt med lök, purjolök, morötter och kryddorna. Smaka av med salt.
Tänk på att köttet är salt i sig. Koka köttet i 2-3 timmar eller tills det är mört.
Skär upp köttet i skivor och håll varmt medans du gör såsen.
Sås:
50 g smör
3 msk mjöl
3 ½ dl buljong från köttet
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk finriven pepparrot
1 tsk socker
smaka av med salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret.
Häll i mjölk, grädde och buljong från köttet. Lägg i pepparrot. Låt koka ihop under omrörning.
Krydda med salt, peppar och socker.
Servera med kokt potatis och klippt persilja.