Äppelmos med vanilj

Jag kokade äppelmos med äkta vaniljpulver i. Moset blev lite mörkare i färgen och fick en smak av vanilj. Jag gjorde mos på 1 kg äpplen, men du kan dubblera receptet.

Ingredienser:
1 kg äpplen

1-1½ dl vatten
1 dl socker
1/4 tsk äkta vaniljpulver


Gör så här:
Skala äpplena och skär i klyftor. Lägg i vaniljpulver.

Koka äppelklyftor och vaniljpulver med vattnet tills äpplena börjar gå sönder, cirka 5-10 minuter. Rör under tiden. Ta av från plattan och rör i sockret. Stöt ev sönder med en potatisstöt. Koka upp igen och häll upp en ren burk, eller låt svalna och frys in i en plastburk.
Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen.

Vill du att moset ska hålla sig längre så frys in den.






Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *