Inlagda rödbetor

Hemkokta inlagda rödbetor är väldigt lätt att göra och blir godare än köpta.
Jättegott till kalops eller varför inte till dillstuvad potatis och isterband.

Ingredienser:
kg rödbetor

salt
10 cm pepparrot

Lag:
1,25 dl ättika 24 %
1 liter vatten
7 dl socker
15 hela nejlikor

Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka  i ca 40-50 minuter med skalet på. Spola rödbetorna i kallt vatten och skala dem. Rulla dem sedan i salt. Skala och skär pepparroten i bitar. Koka upp lagen och låt den svalna. Skär rödbetorna i skivor och lägg dem i väl rengjorda burkar. Varva med pepparroten. Häll över lagen och sätt på locken.

Jag testade att sätta ihop bilderna på ett nytt sätt. 
Vad tycker du?
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.