Bröd med filmjölk.

Jag hittade detta receptet i en tidning och fick lust att baka det. Jag tycker att det är smidigt att baka bröd som inte ska jäsa, utan där ingredienserna bara ska röras ihop till en smet.

Ingredienser:
Till 2 bröd behöver du:

7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 ½ dl rågkross
1 ½ dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 tsk malen fänkål
1 tsk malen kummin
1 liter filmjölk
1 ½ dl mörk sirap.

Till formarna:
smör och rågkross.

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Om du använder hela kryddor, så stöt dem i en mortel. Tillsätt filmjölk och sirap och rör i hop till en kladdig deg. Smörj 2 limpformar och bröar dem med rågkross. Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev. över bröden med aluminium folier i slutet av gräddningen.
Låt bröden svalna på ett galler.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *