Creme brulee

Efterrätten på nyårsafton blev en Crème brulée.
Recept på Crème brulée har jag lagt ut tidigare. Det som skiljer detta receptet från det andra är att jag har ökat på mängden grädde och minskat mängden mjölk.

Receptet räcker till 6 små formar. Mina formar har en diameter på 10 cm.

Ingredienser:
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
6 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull.

Låt även vaniljstången följa med ner.
Tillsätt grädden och mjölken och värm upp. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

Smöra 6 små formar.
Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.
Ställ dem i en långpanna med hett vatten .
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30-35 minuter eller tills de har stelnat.
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
Strö över ett tunt lager med rå eller strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *