Inlagd vitlök med örter

Inlagda vitlöksklyftor är gott både till tapas, buffén och till grillat.
De tar nästan 2 veckor att göra men är väl värt besväret.
Eller varför inte ta med en burk när du är bortbjuden, i stället för en blomma. 

 

Ingredienser:
50 st vitlöksklyftor (ca 5 st vitlökar)
1 ½ dl vitvinsvinäger
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 dl olja
1 ½ tsk salt

Gör så här:

Lägg i klyftorna i kokande vatten och koka dem i 2 min med skalet på.
Häll av och skölj i kallt vatten. Skala klyftorna och lägg dem i en glasburk och häll på vinäger och låt stå i 3 dygn.
Koka vinäger och vitlöksklyftor i 2 min och häll sedan av vinägern.
Blanda kryddor och olja i en burk och lägg i vitlöken.

Låt stå svalt i 10 dygn och sedan är de klara för att ätas.

 
 
Print Friendly, PDF & Email
2 kommentarer Lägg till din
  1. Är det 1,5 dl vitvinsvinäger x2? Att först ha i i 1,5 dl och låt stå i 3 dygn för att sedan ha på ytterligare 1,5 dl och 3 dygn igen? (eller är det bara felskrivet?) 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *