Falukorvsgryta med thailändsk touch

Vilket underbart väder det har varit idag. Nästan 10 grader varmt och solen har lyst i princip hela dagen. Synd bara att man har jobbat hela dagen;) Men jag hann i alla fall med en promenad innan det blev mörkt. 
Jag lagade en korvgryta med thailändska smaker med bla kokosmjölk och currypasta i. 
Vill du ha grytan starkare så ta i mer currypasta.

Ingredienser:
800 g falukorv
1 stor gul lök 
100 g färsk ananas
½ röd chili
1 burk kokosmjölk (400 g)
2 dl grädde
1 msk fisksås
2 msk röd currypasta
1 msk socker
salt
peppar
maizena mjöl

Gör så här:
Skala och skär löken i ganska stora bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
Skär korven i strimlor och ananasen i bitar.
Fräs korven och krydda den med salt och peppar. Lägg i chilin, löken och fräs lite till.
Häll i kokosmjölken, grädden, fisksåsen, currypastan och sockret.
Lägg till sist i ananasen och smaka ev av med mer salt och peppar. Red av såsen med maizena mjöl. Servera med ris.




Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *