Gulaschsoppa med köttfärs

Jag tycker att det är gott med en värmande soppa. Denna gången lagade jag en gulaschsoppa med köttfärs.
Att göra soppan med köttfärs istället för kött går mycket fortare, och är minst lika god.
Receptet nedan räcker till 6 personer.

Ingredienser:
500 g blandfärs
6 stora potatisar
1 stor röd paprika
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
1 tsk basilika
salt
peppar

Till soppan:
1 burk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt

Gör så här:
Skala och skär potatis och lök i bitar. Skär även paprika i bitar. Bryn färsen.
Tillsätt löken, paprikan och pressa i vitlök och fräs lite till.
Lägg i potatisen och häll i de passerade tomaterna och vattnet. Tillsätt buljontärningar och kryddor.
Låt sjuda till potatisen är mjuk.
Servera med en klick cremefraiche som du smaksätter med vitlök och salt och vitlöksbröd.


Print Friendly, PDF & Email
2 kommentarer Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.