När jag fyllde år så hade vi en frusen jordgubbs och fläderblomstårta med chokladbotten till dessert. Tårtan toppades med färska jordgubbar som hade marinerats i fläderblomssaft.
Ingredienser:
Till 12 bitar
200 g chocolate chip cookies
75 g smör
½ liter jordgubbar
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl florsocker
2 dl matyoghurt
3 äggvitor
3 dl grädde
Dekoration:
färska jordgubbar som blandas med lite koncentrerad fläderblomssaft.
Gör så här:
Kör kakorna och smöret i en matberedare eller mixer. Klä en springform med chokladsmulorna och ställ i frysen en stund. Kör jordgubbar, fläderblomssaft, florsocker och yoghurt i matberedaren eller mixern till en jämn smet. Vispa äggvitorna styvt.Vispa grädden.
Vänd ner grädden och äggvitor i jordgubbsblandningen.
Fyll pajformen med blandningen, lägg på plastfolie och frys i minst 4 timmar eller över natten. Garnera med färska jorgubbar.