Inlagd ingefära (Gari)

Jag tycker att det är så gott med inlagd ingefära.
Den har en självklar plats som tillbehör till sushi, men enligt mig så är det gott till det mesta.
Till en burk behöver du.

Ingredienser:
1 bit färsk ingefära (ca 120 g)
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt


Gör så här:
Skala ingefäran. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt.
Jag använde en potatisskalare.
Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter.
Häll av vattnet.
Lägg ingefäran i en glasburk.
Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret har lösts upp.
Häll det över ingefäran. Låt svalna.
Låt stå till dagen efter innan servering. Förvara burken i kylskåp.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *