Frallor med äpplen

Jag gick upp ganska tidigt idag och bakade frallor till frukosten.

Det är lyxigt med nybakade frallor till frukost.
Det underbara vädret som gör att man kan sitta ute och äta frukost gör det ju inte precis sämre.
Ingredienser:

Till 20 frallor behöver du:
2 äpplen
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl
lite gramhamsmjöl till att doppa bullarna i innan gräddning.

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och blanda i 5 dl mjölk.
Riv äpplena och blanda i det i mjölkblandningen. Smula jästen i en bunke eller matberedare och häll i lite av mjölkblandningen. Häll på resten och rör ner socker och salt.

Blanda i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Spara 1-2 dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i cirka 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 2 delar och varje del i 10 delar.
Forma bullar och doppa dem sedan i grahamsmjöl och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. 10 bullar på varje plåt. Jäs bullarna i 20-30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 11-12 minuter.
Låt bullarna svalna på galler med bakduk över. 


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *