Köttgryta med chili

När man tänker på snabb och lättlagad sommarmat, så kanske inte en köttgryta är det första man tänker på.
Visst tar den tid att laga men den sköter sig i princip själv på spisen.
Köttet ska ju vara så mört att det trillar sönder i munnen. Till köttgrytan serverades ris.
Efter sol och bad är det nu dax för fotboll…

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1,2 kg oxkött
2 gula lökar
1 stor röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
2 msk kalvfond
5 dl matlagningsgrädde
soya
salt
peppar
ev maizenamjöl

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Hacka lök, paprika och vitlök.
Bryn köttet i en stor gryta och krydda med salt och peppar.
Lägg i paprika, lök och vitlök och bryn lite till. 
Häll på vatten så att det täcker köttet. Häll i fond, chilipulver, spiskummin och oregano och låt stå och småputtra på svag värme tills köttet är riktigt mört.

Häll på lite mer vatten då och då, så att det inte koka torrt.
Häll i grädden, soya och smaka av med salt och peppar.

För tjockare sås red av med lite maizenamjöl. Serveras med ris. 


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *