Tomatmarmelad med vanilj och lime

För länge sedan köpte jag en burk med tomatmarmelad på en julmarknad och sen dess har jag tänkt att jag ska göra min egen tomatmarmelad. Nu blev det äntligen av.
Bättre sent än aldrig heter det ju:)

Ingredienser:
Till 5 små burkar behöver du:
1 kg tomater
1 kg syltsocker
1 vaniljstång
saft från 1 lime

Gör så här:
Skölj och skär tomaterna i halvor och ta bort det gröna. Lägg syltsocker och tomaterna i en stor gryta. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstången och fröna i grytan. Koka i ca 20 minuter och gör ett marmeladprov för att kontrollera så marmeladen är klar. Pressa i limesaften i slutet av koktiden.
Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken.

Marmeladprov:
Häll lite marmelad på ett fat och sätt in det i kylen i några minuter. Om marmeladen flyter ihop direkt när man dra en sked igenom, behöver den koka lite till.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *