Jag gjorde granola. Och för er som inte vet vad det är, kan man säga att det är en slags knaprig müsli med en massa godsaker i. Den är god till fil, yoghurt eller varför inte till kvarg.
Du kan variera den i det oändliga med olika nötter, fröer, torkade frukter och bär.
Låt fantasin flöda.
Ingredienser:
2 dl cashewnötter
Ingredienser:
2 dl cashewnötter
8 dl havregryn
2 dl kokos
1 dl flytande honung
2 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk kanel
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
1 dl solroskärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka cashewnötterna grovt och blanda dem med havregrynen och kokosen i en bunke.
Rör ihop äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla över havregrynsblandningen och blanda väl.
Fördela detta på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Rör ner aprikoser, russin, solroskärnor och linfrön. Förvara granolan i en burk med lock.