Ost och kantarellpaj

Jag tänkte att jag ska lägga ut lite av den goda maten som vi blev bjudna på hos min syster och först ut är ost och kantarellpajen.

Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
lite salt

Fyllning:
3 ägg
2 dl grädde
½ dl creme fraiche
150 g riven västerbottenost
75 g riven prästost
peppar
salt
200 g kantareller

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg i en matberedare eller för hand.

Lägg degen i plastfolie och låt vila svalt i 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och grädda i ca 15 minuter i 200 grader. Stek kantarellerna i en stekpanna och krydda med lite salt.
Vispa ihop äggen och grädden. Blanda ner den rivna osten. Lägg kantarellerna i pajskalet och häll över ost och äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.


 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.