Nattjästa frukostfralllor

Nybakade frallor till frukosten är aldrig fel.
Dessa frallor rör man ihop på kvällen och de får jäsa över natten och bakas snabbt ut på morgonen och gräddas.
Idag bär det av till Ikea en sväng. Det känns som det var länge sen jag var där.
Vi får väl se i fall jag kommer hem med några fynd.

Ingredienser:

En deg räcker till 18-20 små frallor, men den går bra att dubbla receptet.
6 g jäst
6 dl kallt vatten
13 dl mjöl
2 tsk salt

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan mjöl och salt. Rör en kort stund och täck över med plastfolie. Låt stå 8–10 timmar i rumstemperatur, över natten.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord, dela den i två delar och kalva ut degen till en avlång rektangulär form och vik halva degen över halva degen och vik sedan över den andra delen.
Skär i ca 10 bitar och lägg upp på bakplåtsklädda plåtar. Degen ska vara lite kladdig.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter till. Strö över lite vetemjöl.

Grädda bröden på 250 grader i ca 10 minuter.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *