Färsfylld ugnspannkaka

Det finns så många goda rätter och  varianter med köttfärs i.
Här kommer receptet på en ugnspannkaka som fylls med köttfärs och rullas därefter ihop till en rulle. 

Ingredienser:
Till 6 personer:
Pannkakssmet:

2 ägg
6 dl mjölk
2 3/4 dl vetemjöl
25 g margarin
salt


Fyllning:
300 g köttfärs

1 gul lök, finhackad
1 liten burk majs (150g)
1 burk krossade tomater

1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk basilika
½ dl ketchup
riven ost
salt och peppar


Gör så här:
Pannkakssmet.
Smöra en långpanna. Smält smöret. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en smet.
Rör ner det smälta smöret och salta.
Grädda pannkakan ca 25 min på 225 grader. Vänd upp den på smörpapper och låt den kallna. 
Fyllning:
Fräs löken med lite margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är smulig. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt färsen småkoka tills vätskan från tomaterna kokat in och röran är ganska fast.
Bred ut färsen över pannkakan. Rulla ihop den till en tjock rulle och lägg den på en plåt.
Strö på osten och gratinera på 250 grader tills osten smält.
Skär den i skivor när det är dags att äta. 


Print Friendly, PDF & Email
En kommentar Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *