Kyckling filé med thailändska smaker

Idag ska vi ha kalas för min dotter som fyllde år i veckan. Limepannacottan står i kylen och snart ska huvudrätten börjas lagas. Det kommer att bli en rätt med kycklingfilé, men här kommer receptet på en annan kycklingrätt som vi åt i veckan.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1 kg kycklingfilé
2 st citrongräs
1 lime skal och saft
3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
4 salladslökar + en till garnering
ca 5 cm färsk ingefära
2 msk fish sauce
5 dl grädde
salt
peppar

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Kör citrongräs, skal och saft från 1 lime, vitlök, chilipeppar, salladslök och färsk ingefära i en mixer till en slät röra.
Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar.
Lägg i kryddmixen och rör ner den i kycklingen.
Slå på grädde och fish sauce och låt grytan koka ihop i ca 10-15 minuter.
Garnera med lite strimlad salladslök och servera med ris eller nudlar till.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.