Kassler på risbädd

När man är många i familjen som vi är, så är det smidigt att laga maten i en stor form. Denna gången har jag dammat av en gammal klassiker och gjort några små ändringar.
Som vanligt kan du halvera receptet.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
5 dl ris (okokt)
800 g kassler
1 gul lök
1 röd paprika
1 äpple
8 dl grädde
2 dl chilisås
1 burk philadelphiaost grillad paprika (175 g)
2 dl riven ost
salt 
peppar

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på paketet. Lägg det sedan i en smord ugnssäkert form.
Skär kasslern i tärningar. Skala och skär löken, paprikan och äpplet i bitar.
Fräs löken och paprikan i några minuter i smör.
Lägg i kasslern och äpplet stek några minuter till.
Vispa ihop grädden, chilisåsen och philadelphiaosten. 
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills rätten har fått fin färg och är genomvarm.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *