Mintchoklad cupcakes med hallonfrosting

 Igår var vi bjudna på god mat och trevligt sällskap hos min sambos syster. Stort tack !! Efterrätten hade vi med oss och jag bakade mintchoklad cupcakes med hallonfrosting.

Ingredienser:
Till 10 st behöver du:
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao

 
20 st fazermint

Hallon frosting:
2 dl färskost
1.5 dl florsocker
0.5 dl hallon (passerade)
 
Garnering:
färska hallon
små dekorations hjärtan
citronmeliss
 
Gör så här:
Vispa ägg och socker i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. 
Tillsätt mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i ägg och mjölkblandningen. Vänd runt till alla klumpar försvunnit.
Klicka ut smeten i muffinsformar och ställ dem gärna i ett muffinsbleck.
Grädda muffinsen i 180 grader i 9 minuter. Ta ut dem och tryck ner 2 st fazermint i varje muffins och grädda sedan i ca 9 minuter till. Låt muffinsen svalna medans du gör hallonfrostingen. Fyll en spritspåse med frostingen och garnera de kalla muffinsen.
Lägg på färska hallon, några små hjärtan och citronmeliss.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.