Tacokassler med ris

På fredagskvällen lagade jag en stor form med tacokassler och till den serverades ris.
Lagar du inte mat till så många som jag gjorde så är det bara att halvera receptet.
Ikväll är det dax för melodifestivalen igen och jag kommer att kolla.
Nu ska jag gå en promenad i regnet och sedan är det dags att förbereda pizza baket.

Ingredienser:
Till 6-8 personer:
1,4 kg kassler
1 burk tacosås( ca 230 g)
5 dl grädde
3 dl mjölk
1 burk ananas (ca 227 g)
2 msk maizenamjöl
1 påse tacokrydda (40 g)
3 dl riven ost

Gör så här:
Skär kasslern i skivor och stek dem lätt i en panna. Lägg över dem i en ugnsform.
Skär ananasen i bitar och riv osten.
Lägg ananasen över kasslern och vispa ihop grädden, mjölken, tacosåsen, tacokryddan och maizenamjölet och häll det över kasslern. Sätt in i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Tag ut den och lägg på den rivna osten och sätt in i ugnen igen i ca 20 minuter till.
Servera med ris och en sallad.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *