Medelhavsgratäng med falukorv

Kvällens middag blev en variant på ugnsstekt falukorv med medelhavsmaker.
I gratängen använde jag inlagda paprikafiléer, men det går lika bra med färsk paprika.
Till gratängen serverades potatismos.

Ingredienser:
800 g falukorv
2 mozzarella bollar á 125 g
½ purjolök
inlagda  röda paprikafiléer motsvarande 1 ½ paprika
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Skär löken och paprikan i bitar och finhacka vitlöken.
Fräs grönsakerna i smör och häll i de krossade tomaterna.
Lägg i kryddorna och låt såsen koka ihop. Skär falukorven och mozzarellan i skivor.
Varva korven, tomatsåsen och mozzarella ost i en ugnsform i två lager.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter.  



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *