Crabsticktårta på kavringsbotten

Det börjar närma sig påsk och då är det många som bjuder på påskbuffé.
Här kommer receptet på en crabsticktårta på kavringsbotten som passar bra till buffén.

Ikväll kommer vänner på besök och det kommer att bjudas på smördegsinbakad fläskfilé, hasselbackspotatis och gorgonzolasås.

Till efterrätt blir det chokladfondant med hallonsås och vaniljglass.
Recepten kommer att läggas ut under veckan som kommer.

Ingredienser:
Botten:
200 g kavring                                 
75 g smör


Fyllning:
3 st gelatinblad
crabstick (200 g) 

1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche

1 dl kesella
2 msk finhackad dill 

1 rödlök, finhackad
2 st hårdkokta ägg 

2 msk pepparrot
½ tsk salt
1 krm vitpeppar 


Garnering:
Rädisor
dill

Gör så här:

Mixa kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det i brödet.
Klä en form med avtagbar kant med plastfolie. Ca 24 cm i diameter.
Lägg i bröd/smör blandningen och platta ut i formen. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka och finhacka äggen. Finhacka crabsticken.
Skala och finhacka löken.
Blanda ihop creme fraiche, majonäs, kesella och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. 

Lägg i ägg och lök och rör runt.
Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Ta av från värmen och låt svalna en aning.
Rör ner gelatinet i röran och lägg den över brödblandningen.

Ställ crabsticktårtan i kylen i 3-4 timmar tills den har stelnat eller över natten.
Lossa tårtan från formen med hjälp av plastfolien och flytta över till ett serveringsfat.
Skär rädisorna i skivor och garnera tårtan med rädisor och dill.





Print Friendly, PDF & Email
En kommentar Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *