Matiga våfflor med kycklingfilé och tomatvinägrett

På onsdag är det våffeldagen och vill du inte ha en traditionell våffla med grädde och sylt, kan du testa dessa matiga våfflorna med kycklingfilé och tomatvinägrett.

Ingredienser:

Det här behövs till ca 6 våfflor:
50 g smör 

2 dl vetemjöl
½ msk bakpulver 
1 krm salt
2 ½ dl kallt vatten 

Topping:
2 Kycklingfiléer
ruccola sallad
kruksallad
1 rödlök 
cocktailtomater i olika färger

Tomatvinägrett:
8 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
3 msk vatten
salt peppar


Gör så här:
Våfflor:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet.
Vispa i smöret.
Grädda våfflorna i ett ­våffeljärn och håll dem varma i ugnen medans du gör klart de andra tillbehören.

Kyckling:
Stek kycklingfiléerna i en panna i smör tills de får färg.
Krydda med salt, peppar och lite grillkrydda.
Lägg dem i en ugnsform och stek dem klara i ugnen på 200 grader.
Skiva upp de varma kycklingfiléerna .


Tomatvinägrett:

Mixa alla ingredienserna till en fin pasta. Smaka av med salt och peppar. 


Lägg sallad, kyckling, tomater och lök på våfflan och klicka över tomatvinägretten. Servera.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *