Inlagda paprikor med fetaostfyllning

Jag köpte avlånga smala gröna paprikor och skar dem i bitar och fyllde dem med fetaost. Sedan kokade jag upp en lag som jag hällde över dem. Lagen blir lite grumlig av fetaosten, men paprikorna blir väldigt goda.

Ingredienser:
300 g små avlånga paprikor
200 g fetaost
3 vitlöksklyftor

Lag:
1 dl ättika (24 %)
3 dl vatten
3 dl socker
½ dl salt

Gör så är:
Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp under omrörning tills lagen är klar. Låt svalna. Skär paprikorna och fetaosten i bitar. Tryck ner osten i paprikan. Skala och skär vitlöksklyftorna i fyra delar. Fördela vitlök och paprikan i två mindre burkar eller en stor och häll på lagen. Låt stå några dagar innan servering.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.