Rabarberkyckling

När man säger rabarber så tänker de flesta i första hand på pajer, kakor, kräm mm.
Men denna gången använde jag rabarberna till middagen och gjorde en rabarberkyckling.
Till kycklingen hade jag svensk nypotatis. De första potatisen är så goda, nästan godare än godis. Vill du ha det lite syrligare så tar du i mer rabarber och vill du ha det starkare ökar du på mängden med sambal oelek.
Önskar alla läsare en riktigt bra helg.

Ingredienser:
Till 4 personer:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
2 dl rabarber
1 msk honung
2 msk kycklingfond
4 dl grädde
salt
peppar
grillkrydda

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Ansa och skär rabarbern i bitar och finhacka löken.
Bryn kycklingen i en panna och krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Pressa i vitlöken, lägg i löken och rabarberna och stek lite till. Häll i grädden och tillsätt fonden, honungen och sambal oelek. Låt koka ihop tills kycklingen är klar.
Servera med färskpotatis eller något annat gott tillbehör.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *