Fläskpannkaka

Kvällens middag blev en fläskpannkaka med bacon. Till pannkakan serverades lingon och äppelskivor som stektes i smör. I morgon är det skolavslutning och sedan har barnen ett långt sommarlov framför sig. Själv så får jag jobba några veckor till innan semestern.

Ingredienser:
Till 4 personer:
2 pkt bacon a 140 g
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör till att smöra formen med.

Gör så här:
Smörj en långpanna ca 30×40 cm.
Skär baconet i bitar och stek det knaperstekt. Blanda mjöl och salt i en hög skål och tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resterande av mjölken och vispa sist i äggen. 
Lägg baconet i formen och häll över smeten. Grädda i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
Skär fläskpannkakan i bitar. 


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *