Rabarberpaj

Min dotter bakade en rabarberpaj till fikat. Receptet hittade hon på Arlas hemsida.
Pajen blir extra god med smaken av kanel och till pajen serverades så klart vaniljsås.

Ingredienser:
500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Deg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör

Gör så här:
Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min. Servera med vaniljsås.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.