Helstekt marinerad kyckling

Jag lagade helstekt kyckling. Den penslades med en god marinad, resultatet blev en saftig god kyckling med mycket smak. En del av marinaden sparas till såsen.
Till kycklingen serverades ugnsbakad sötpotatis.

Ingredienser:
1 hel kyckling
Marinad till kyckling och sås:
1 kruka basilika
1 kruka persilja
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
saft från 1 lime
3 msk ketchup
3 msk sötstark senap
3 msk socker
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 msk olivolja

Sås:
1 dl av marinaden
5 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
salt
peppar

Gör så här:
Kyckling:
Mixa ihop alla ingredienser till marinaden tills den är slät. Tag bort 1 dl av marinaden och spara till såsen. 
Skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Skär några snitt i kycklingen med en vass kniv. Pensla på hälften av den resterande marinaden runt om hela kycklingen. Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 60-70 minuter. Vänd på kycklingen någon gång under stektiden. Ta ut kycklingen i slutet av stektiden och pensla på resterande av marinaden.

Sås:
Blanda ihop alla ingredienser i en gryta och koka ihop under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.