Pizzasallad

Idag har vi firat Jacob på hans födelsedag. Så skönt att kunna sitta ute och äta.
Vi grillade korv och gjorde egna glassar. 
Till korven hade vi gurkmajonäs och en pastasallad. Receptet på dem kommer jag att lägga ut i veckan, men här kommer receptet på pizzasalladen som jag gjorde till kebabpizzan.

Ingredienser:
1 liter riven vitkål
1 dl olja
½ dl vatten
½ dl vitvinsvinäger
1 msk oregano
2 tsk italiensk salladskrydda
1 msk socker
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk salt

Gör så här:
Jag skär kålen i strimlor med en osthyvel. Lägg den i ett durkslag och koka upp vatten i en gryta som du sedan häller över kålen. Låt vattnet rinna av.
Blanda ihop övriga ingredienser och häll över kålen.
”Stampa” kålen med knuten näve till den mjuknar. Ställ salladen i kylen, gärna med en tyngd över.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *