Pizzabullar

Pizzabullar är perfekt som mellanmål, att ta med på picknicken eller till buffén.
Jag använde en färdig tomatsås, men du kan ha ketchup, chilisås eller göra en egen tomatsås.
Av detta receptet blir det 24 goda bullar och de kommer att försvinna fort.

Ingredienser:
Till 24 st:
Deg:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
8 dl mjöl
2-3 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa socker


Tomatsås:
pizza sauce tomato & herbs (Santa Maria)

Fyllning:
rökt skinka
riven ost
oregano (torkad och färsk)

Gör så här:

Smula jästen i matberedaren/bunken. Tillsätt vatten, mjöl, olja, salt och socker.
Arbeta degen smidig i matberedaren eller för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel.
Bre på tomatsåsen och lägg på osten och skinkan.
Strö över oregano. Rulla ihop degen till en rulle på långsidan.

Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 min.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *