Kasslergratäng med tomat, mozzarella och basilika

En kasslergratäng, lätt att göra och går snabbt att laga. Dessutom är kassler ofta billigt köpa. Jag lagade kasslern med italienska inslag och till gratängen serverades ris och en sallad.
I helgen ska vi ha kräftskiva och jag har börjat förbereda till den. Ska bli så gott med kräftor och alla goda tillbehör till.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver:
1 kg kassler
3 tomater
2 st mozzarellabollar á 125 g
6 dl grädde
2 dl chilisås (ketchup typ)
2 vitlöksklyftor
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 msk torkad basilika
salt

Gör så här:
Skär kasslern i skivor och tomaterna samt mozzarellan i bitar. Lägg kasslern i en ugnsform och lägg tomaterna och mozzarellan över. Vispa ihop grädde, chilisås, vitlök, peppar och basilika. Smaka av med lite salt. Tänk på att kasslern är salt i sig.
Häll såsen över kasslern och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *